Category: Uncategorized

Änglarna Skåne anordnar bussresa till årets sista bortamatch

Söndagen den 27/10 spelar IFK Göteborg borta mot Mjällby i en viktig match nu i slutstriden. Både Europaplats och eventuellt ett SM-guld står på spel. Änglarna Skåne anordnar en bussresa dit. Ett bussbolag är kontaktat och en preliminärbokning på en 35-mannabuss är nu lagd. Åk med till Strandvallen i Hällevik du med!

Bussen kommer att gå tur och retur från Malmö Central med mellanstopp i Kristianstad (info om upphämtningsplats kommer) där det finns möjlighet att hoppa på bussen.

Bussen kommer att avgå från Malmö C klockan 10:00 och stanna i Kristianstad ungefär vid 11:30. Bussen beräknas vara framme vid Strandvallen senast 12:30. Det finns alltså gott om tid för att gå på pubsamling innan matchen börjar.

Bussen går hem, samma väg som den kom, strax efter att matchen tagit slut.

Priset för resan är 250 kronor tur och retur från Malmö. Hoppar man på i Kristianstad är priset 200 kronor tur och retur.

Anmälan betalas in på följande konto: Bank: Sparbanken Öresund. Clearing: 9300. Kontonummer: 3.617.218-7. Märk betalningen med namn och med platsen ni kommer åka med ifrån.

(Kom ihåg att det ibland tar minst en bankdag innan pengarna kommer in, så anmäl er helst med marginal.)

Anmälan är bindande och pengar kommer inte återbetalas. Eventuellt överskott kommer att gå till Änglarna Skånes kassa som i framtiden kommer att användas till flagg- eller banderolltillverkning, resor eller liknande.

Sista anmälningsdatum är på söndag (20/10) klockan 23:59. Vi lämnar besked på måndag kväll i Änglarna Skånes Facebookgrupp om en vecka med besked ifall tillräckligt många anmälningar kommit in eller inte. Blir inte resan av på grund av för få anmälda kommer pengarna betalas tillbaka. Men vi vill ju att resan ska bli av. Så: Anmäl er nu!

Notera:

1. Det finns en möjlighet att a4lkohol kommer att finnas på bussen. Därför: Om du är under 18, skicka ett mail med en målsmans godkännande om resan till skane@anglarna.se.

2. Matchbiljett köpes på egen hand.

Väl mött!

/Resegruppen, Änglarna Skåne

Reflektioner om hot mot änglar efter matchen mot Malmö FF

Matchen senast mot Malmö slutade i förlust med 3-1. Trots detta fick vi, tillresta supportrar, i alla fall uppleva lite glädje i form av att vi tog ledningen med 1-0, vilket är en klen tröst i dag. Denna text skall dock inte fokusera på matchen utan om vad som skedde efteråt. Det blev inga allvarliga konsekvenser men det finns fortfarande ett stort problem, hot  och trakasserier mot oskyldiga supportrar.

Det som skedde efter matchen var att några stycken ur Änglarna Skåne med vänner vandrade mot centralen. Helt plötsligt attackerades dessa supportrar, helt oprovocerat, av ett gäng MFFare. En av våra supportrar fick en fimp slängd i ögat och samtliga blev hotade till misshandel. Det ska tilläggas att innan promenaden mot centralen började frågade en av supportrarna polisen om det var säkert att gå. Svaret blev: Det är säkert att gå.

Detta kan ses som en ”liten” företeelse av vissa och som en mycket större företeelse av andra. Vi från Änglarna Skåne väljer att publicera detta eftersom vi anser att ALLA, oavsett lagtillhörighet, ska känna sig trygga som vanliga fotbollssupportrar. Att det finns element inom supporterkulturen som uppmuntrar våld är vi självklart medvetna om. Det vi efterlyser är att alla som inte provocerar motståndarsupportrar skall få gå ”fria” från våldsverkarna. En sak är att hata Malmö och diverse andra lag utan att aktivt gå till handgemäng, detta ser vi inte som något problematiskt. Vi kan väl alla enas som att vi hatar råttorna från Solna, men vi anser att ett hat inombords ligger långt ifrån att misshandla en person fysiskt. Våldet och hoten mot oskyldiga supportrar är något som måste uppmärksammas mer. Detta våld anser vi vara mycket värre och farligare för samhället jämfört med det våld som sker när supportrar samlas på  en bestämd plats för att göra upp i ett ”box”.

Vi i Änglarna Skåne arbetar för att alla skall känna sig trygga runt arenorna oavsett vilken färg du har på tröjan, ingen skall behöva utstå hot och/eller misshandel helt oprovocerat, därför väljer vi att skriva om detta.

 

Änglarna Skåne

 

Biljettinfo inför cupmatchen mot Lund

Lunds BK har skrivit följande angående biljetter på sin Facebook-sida:

”Försäljning av biljetter kommer att erbjudas från och med idag, måndag den 19/8. Du kan besöka kansliet och köpa direkt, beställa via telefon 046-211 15 15 eller via mail kansli@lundsbk.se

Pris: Vuxen 100:- | 12-16 år 20:-.
Insläpp kommer att ske via en förköpskassa.”

Tidigare har de skrivit: ”Man betalar inträde som vanligt vid entrén! Dock endast kontant betalning!”
Så det kommer alltså gå att köpa biljett på plats också.

Framåt kamrater, mot 3 poäng!

Efter förlusten mot Östers IF borta i Växjö, och cup-guldet i Solna söndagen innan, är det svårt att veta hur bra IFK Göteborg kommer att bli i år. Vi inledde stålande jämfört med förra året och har tagit bra med poäng inför uppehållet, som är innan matchen mot Djurgården den 17 juni. För första gången på länge känns det som att vi fortfarande har en chans till att få vara med i ”topp-striden” när sommaren börjar. Åren innan har vi varit avhängda redan nu och säsongen har i praktiken varit över. Matchen mot Djurgården är en match som måste vinnas, annars finns det en stor risk att Helsingborg drar ifrån i toppen. Detta har vi inte råd med, speciellt inte med tanke på hur vårt spel i vissa matcher har sett ut. Djurgården kommer att komma 100% taggade in till matchen efter förlusten på Friends och vi kommer att behöva ladda om batterierna helt och hållet för att kunna vinna. Mot Öster sist var det en totalt urladdning och ett oerhört svagt resultat. Vi får hoppas att Bjärsmyr och Tobbe äter någon mirakelmedicin och är med mot Djurgården, annars finns det en stor risk för ytterligare en förlust. Vi minns alla hur det såg ut förra året, innan Bjärsmyr anslöt till truppen, inga glada minnen direkt. Hur tror ni matchen mot Djurgården slutar? jag själv brukar aldrig tippa matcher med IFK Göteborg på grund av kärleken till laget. Men ni andra? Jag vet även att en del i Änglarna Skåne allt brukar tippa matcher, så en kvalificerad gissning är på 3-1 till kamraterna.

Reserapport från Cupfinalen: Vi Har Vunnit Svenska Cupen. Vi Har 18 SM-Guld. I Europa Har Vi Var’t, Även Där Vi Guld Har Ta’t. Här Är Mesta Mästarna Från GÖTEBORG!

Emelie Hübner som åkte med Änglarna Skånes minibuss till cupfinalen på Friends Arena i Solna berättar om hur resan och matchen var. 

Natten till söndagen förblev sömnlös, tankarna snurrade runt i huvudet och nervositeten va på topp. Klockan va 05.45 när det första larmet  ringde och en väldigt trött men även taggad tjej kämpade sig upp ur sängen och begav sig ner mot Helsingborgs central (Knutpunkten) för att möta upp kompisen och några från Änglarna Skåne..

Många timmars bussresa var något att se fram emot, och inte minst finalen i sig. Det blev en del stopp på vägen upp mot Stockholm för att plocka upp lite goa blåvitt supportrar i Växjö och Hässleholm samt lite pauser för käk med mera, det bidrog till att vi missade uppladdningen med resten av Änglarna i Gamla Stan men det blev inga sura miner för det!

När vi anlände till Friends Arena var nervositeten värre än någonsin, men innerst inne kändes det som en vinst var på väg att ske. Med 2000-talet största bortamatchs följe (uppskattningsvis 5000 änglar) sjöng vi oss hesa och visade att Göteborg är Sveriges framsida! Bengaler tändes på vår läktare innan matchen drog igång och stämningen var verkligen på topp. Enligt TV-tittarna skall vi även ha varit dem som hördes mest igår under dessa timmarna.

Efter en helt OK match och ett oavgjort resultat på ordinarie matchtid samt förlängning så väntade straffar. Många valde att sätta sig ner eller lämna sektionen på grund av nervositeten och oroligheten för en förlust, och föredrog att inte bevittna det avgörande momentet. Själv stod jag och höll händerna över ansiktet, trots det med full syn på målet ändå. Efter varje räddning av Alvbåge och varje straffmål av Blåvitt så vände man sig om och krama den närmsta supportern du hittade och firade till max. När sista straffen var lagd så ljöd jublet från vår supporterskara och det dröjde inte länge innan vi stormade in på planen, sjöng högt, hetsa motståndarna (Djurgårdens IF) och fällde lite glädjetårar… FÖR NU JÄVLAR SKA VI UT I EUROPA!!!!

Vi i Änglarna Skåne stannade kvar lite på kompisvallen och min kompis lyckades fjäska till sig en blombukett av IFK Göteborgs publikvärd som hon sedan gav till mig, då en utav spelarna bara slängt blommorna i all hast på planen vid vår sektion. Men nu står den snyggt i en vas på mitt rum och påminner mig om gårdagen. Hemresan gick fruktansvärt fort, även om vi anlände i Helsingborg först runt 04.45, sedan var det bara till att vänta på bussen från knutpunkten.. 05.30 la jag huvudet på kudden och somnade sjukligt fort, med ett brett leende på läpparna, ett uttröttat psyke och en öm kropp. Men det var det värt.

Nu i efterhand kan man inte låta bli att längta tillbaka lite, tiden gick så fort. Hela upplevelsen var fantastisk och det lär bli ett minne för livet. Är sjukt tacksam för att föräldrarna lät mig åka trots att det var inräknat att jag skulle missa skolan idag, resan må vara över men detta kommer aldrig någonsin glömmas. Resan upp, finalen, resan hem oc denna återhämtningsdagen, allting är så jävla gött. Gänget som jag och min kompis åkte med var grymma, det bjöds på sång, en massa flummande och en för jävla bra uppladdning inför den avgörande matchen!

Detta ska göras om i höst.

För vi ska ta SM-Guld.
Vi ska kämpa som dårar i Europa. 

För vi är Blåvitt – Bäst i Sverige!

 

Emelie Hübner

 

Cupmästare 2013

Vinna cupen allez, vinna cupen allez, vinna cupen allez, allez!

Vinna cupen allez, vinna cupen allez, vinna cupen allez, allez!

Vinna cupen allez, vinna cupen allez, vinna cupen allez, allez!

Vinna cupen allez, vinna cupen allez, vinna cupen allez, allez!

 

Fan va gött! En mer utförlig rapport kommer från Änglarna Skånes inom en snar framtid gällande resan till solna och guldet!

IFK mot Europa

IFK Göteborg spelar på onsdag match mot Helsingborgs IF på Olympia i Helsingborg. En match som är ett steg på vägen mot Europaspel för Blåvitt. Vid vinst avancerar IFK till semifinal i Svenska Cupen, ytterligare ett steg närmre Europa.

Säsongen 1986-87 gick IFK Göteborg till semifinal i Europacupen, den största Europeiska klubblagsturneringen på den tiden. Efter 3-0 hemma mot Barcelona i det första mötet förlorade man med 0-3 borta och åkte sedan ut på straffar.

Nu vill vi självklart att Blåvitt ska nå lika långt, även om det kanske inte är troligt att det sker inom de närmsta åren så vill vi självklart se IFK Göteborg i de största turneringarna i Europa. Champions League och Europa League vill vi se IFK Göteborg spela i!

Därför uppmanar Änglarna Skåne alla supportrar som stöttar IFK Göteborg att försöka ta sig till Helsingborg, trots den tidiga avsparkstiden, och stötta vårt lag till avancemang i Svenska Cupen.

Målet är såklart att redan till hösten kunna följa Blåvitt på vägen mot Europa och kanske till och med den finaste av klubblagsturneringar i Europa; Champions League. Att se Blåvitt hemma på Ullevi möta Manchester United, Milan eller Real Madrid i tävlingsmatcher, hur fantastiskt hade inte det varit? Kom därför till Olympia den 3/4 klockan 18:00 och hjälp vårt älskade IFK Göteborg att ta sig till semifinal i Svenska Cupen!

Vill ni däremot redan nu få chansen att se Champions League finalen? Då kan ni delta i en tävling där man kan vinna biljetter till finalen som spelas på, Wembley i London!

Inför premiären mot BK Häcken

Nu är det inte långt kvar tills dess att Allsvenskan ska dra igång igen. Med mindre än en vecka kvar börjar det dra ihop sig och man känner hur saker och ting blir allt svårare att fokusera på, då ens tankar fokuserar på söndag. En söndag som mångt om mycket kommer lägga grunden till om vi är med i år eller ej. Jag vet att det är väldigt stora växlar att dra av en match, men jag tror frågan är väldigt central. Får vi se IFK Göteborg uppträda som ett lag som kan ta sig upp i toppen eller kommer vi se en match så som mot Kalmar sist i cupen? Jag tror och hoppas på att matchen mot Kalmar i cupen var den traditionella ”första” matchen för året och att vi nu kan ta oss samman och verkligen visa häcken att vi inte ska ge dem minsta lilla utrymme. Vi ska visa hela Sverige att vi kommer vara att räkna med i år, vi ska visa att vi är ett lag som arbetar tillsammans och för att vinna alla matcher vi spelar. Anledningen till att jag nämner att vi måste visa att vi vill vinna i alla matcher beror på att jag förra året inte upplevde den inställningen hos alla våra spelare, tyvärr! Spelar man för IFK Göteborg ska man göra allt för att vinna!

Dagens höjdpunkt var självklart att vi fått klart med Adam Johansson, (Välkommen hem!) och han kan betyda oerhört mycket i en av världens jämnaste ligor; Allsvenskan. Adam bidrar med rutin och kvaliteter vilket nästan gör honom självskriven i truppen från dag ett.

Vi från Änglarna Skåne kommer inte kunna ordna någon resa till matchen mot Häcken eftersom intresset, tyvärr, var för lågt. Däremot kommer jag och några till från gruppen att befinna oss på Ullevi ändå för att bevittna premiären. Det är tid till att börja spekulera i en kommande startelva, vad tror ni om denna startelva?

————————–Alvbåge———————–

Dyre———Kjetill———–Bjärs————-Adam

—————————Jacob————————-

Sobra——————Haglund——————-Emil

——————-Hysén———-DMK(Sam)———

Pubsamling på Harrys i Helsingborg 3/4 2013!

Eftersom matchen mot Helsingborg i cupen börjar redan 18:00 vet vi att många har svårt att komma ifrån arbetet. Men för alla er som kan ta er ner så har vi nu valt ut Harrys som samlingsplats innan matchen. Därför uppmanar vi nu alla som funderar på att åka ner att ta er till Harrys så vi gemensamt kan samlas för att sedan gå mot Olympia! Nu visar vi Svff, SVT och UEFA att hur mycket det än försöker stoppa oss från att följa matchen på plats, så kommer det aldrig lyckas att ta död på vår passion!

 

IFK Göteborg – Kalmar FF SvCupen 0-1

Det är ungefär 26 timmar sedan IFK Göteborg gick vidare i SvCupen efter en förlust mot Kalmar FF. En liten skara ur änglarna skåne hade träffats på O´learys i Lund för att bevittna matchen tillsammans med öl och mat. Något vi hoppas att det kommer bli mer av när allsvenskan drar igång om vi inte har möjlighet att åka och se matcherna live. Men nu mer om matchen, som var riktigt usel från vår sida.

Kalmar var tvungna att göra minst två mål mer än IFK och detta lyckades inte bortalaget med sån tur var. Kalmar började avvaktande och spelet var allt annat än värmande. Efter att båda lagen haft ytterst få chanser så lyckades ändå Kalmar att trycka in en boll i andra halvlek vilket påverkade spelet avsevärt. Efter att Kalmar gjort mål så ökade dem takten och började pressa blåvitt som såg förvirrade och rädda ut för att tappa sin plats till avancemang i cupen. I alla Kalmar press fick IFK en straff på övertid som Hysen missade men det var ungefär 1 minut kvar efter att Hysen missade så kunde IFK hålla ut och gå vidare. I kvartsfinalen kommer vi ställas mot Helsingborg och datumet sägs vara 3 eller 10 april. Det mesta tyder på att matchen kommer att spelas den 3 april men det är inte bekräftat av SvFF ännu.

Vi har redan pratat om att försöka ordna en ”resa” i benämningen att vi samlas i Lund och åker tåg tillsammans till Helsingborg för att stötta blåvitt på plats i cupen. Mer info kommer om denna ”resa” när vi fått bekräftat ett datum då matchen skall spelas.

WordPress Themes