Category: Resor

IFK Göteborg – BP 2-0, reserapport

Vi startade vår resa till hemmapremiären klockan 09:00 från Malmö. Vi var sex stycken som hade samlats för att åka upp mot Göteborg. I planen låg även att åka in till Väla utanför helsingborg för att hämta upp en till. När vi stannade till vid Väla så gick alla in och käkade frukost och korv på IKEA. Efter en 20 minuters paus så åkte vi vidare mot Göteborg. Vi anlände till Göteborg runt 13 tiden och parkerade nära Gamla Ullevi för att gå till Trägårn. Samlingarna på trägårn har blivit trevliga inslag när hemmapremiären är nära och vi hoppas på att få återkomma dit nästa år också.

Matchen i sig är inte mycket att tala om, vi vinner relativt enkelt med 2-0 och siffrorna borde varit större med tanke på en del lägen vi hade. Stort plus till kamratunionen för det fina tifot! Efter en härlig premiär tog stannade vi till vid Ullevibaren för att ta en segeröl innan vi påbörjade vår resa till Malmö igen.

Vi från Änglarna Skåne tycker att resan var oerhört lyckad och rolig vilket inspirerar till att anordna fler resor i framtiden. Redan nu funderar vi på MFF hemma eller Öster borta 1 maj. Det lutar nog åt att vi ska satsa på Öster i semifinalen av cupen eftersom den ligger på en röddag.

 

IMG_0067 IMG_0066 IMG_0065 IMG_0064 IMG_0063 IMG_0062 IMG_0061 IMG_0060 IMG_0059 IMG_0058 IMG_0056 IMG_0055 IMG_0054 IMG_0053 IMG_0052 IMG_0051 IMG_0050 IMG_0049 IMG_0048 IMG_0047 IMG_0046

1 Plats kvar i minibussen mot BP 7/4 – 2013!

På söndag åker vi med minibuss till Göteborg från Malmö för att se hemmapremiären. Det finns just nu 1 plats kvar i minibussen! Det kostar 300 kronor tur och retur (biljett köper man på egen hand). Om ni vill åka med så maila in till skane@anglarna.se! Först till kvar gäller (så maila in så fort som möjligt)! Anmäl er nu, för ni vill ju inte missa hemmapremiären! Minibussen kommer gå 08:45 från Malmö, mer info kring exakt plats kommer när anmälan inkommit.

Cupvinst

När vi lottades mot Helsingborgs IF i Svenska Cupen var det många som var missnöjda och sa att vi hade haft maximal otur med lottningen, att HIF borta var det svåraste vi kunde få. Vi från Änglarna Skåne såg dock direkt möjligheten att ta oss dit och se Blåvitt spela! Sagt och gjort. Vi samlades ett gäng och laddade upp på Harrys i Helsingborg ca två timmar innan matchstart.

När det var dags vandrade vi till Olympia (som under första halvlek var väldigt tyst) och fick där se ett Blåvitt som började piggt och redan efter tre och en halv minut satte 0-1 efter att två spelare i Helsingborg trasslat till det när de krockat med varandra, serverat Philip Haglund som på en fin volley fick bollen att gå in bakom Pär Hansson.

Efter målet fick vi se IFK Göteborg backa hem, spela på kontring och kunna skapa en del chanser genom framförallt djupledslöpningar från DMK och Tobbe. Det var inget finspel vi fick se. Mycket kamp och vilja ledde fram till att vi efter första halvlek hade ledning.

I andra kom HIF ut som ett nytt lag med en massa energi. Vi fick från bortaklacken se hur Blåvitt hade allt svårare att få bort bollen från egen planhalva. Vår käre Målvakt John Alvbåge höll oss kvar i matchen genom sina kanonräddningar (Tack för det!).

Efter 94 minuter tjöt visselpipan och indikerade att matchen var slut. En härlig seger (även om den kanske inte var helt välförtjänt) som tagit oss till semifinal i Cupen och ett steg närmare Europa! Vilka vi möter där återstår att se. Vi vet än så länge bara att det kanske blir ÖIS.

En annan viktig match är hemmapremiären på söndag mot BP. Änglarna Skåne kommer upp med en minibuss. Vi hoppas även att många väljer att ta sig upp privat. Vi ses där!

En för alla, alla för Blåvitt! 

Härligt premiärvinst, nu fortsätter vi mot ytterligare framgångar

I söndags var det äntligen dags för det som vi alla väntat så länge efter: Allsvensk premiär! I ett soligt Göteborg spelade vårt älskade Blåvitt mot Häcken. Stora Ullevi var spelplats och drygt 15 000 personer var på plats – de flesta IFK:are. Stämningen av förväntansfull och laddad och vi i den enorma klacken gjorde stundtals väldigt bra ifrån oss. Även om Änglarna Skåne inte anordnat någon gemensam resa upp kunde man skymta en hel del ansikten från Änglar i Skåne. Matchen slutade som ni alla vet 3-0 till Blåvitt och inte nog med att vi fick 3 poäng att glädja oss åt. Vi fick dessutom se en blåvit försvarsmur och en talang som gjorde Allsvensk debut; på allra bästa sätt! Sam Larsson spelade fram till både Jakobs och Bjärsas mål och satte sen själv 0-3 efter en snygg dragning och ett näst intill perfekt avslut. 3 härligt blåvita poäng alltså som förhoppningsvis är starten på något bra, något fantastiskt bra!

På onsdag (imorgon) klockan 18:00 är det dags för kvartsfinal i Svenska Cupen mot ett av lagen vi delar en Allsvenska serieledningen med: Helsingborgs IF. Änglarna Skåne kommer vara på plats både på Olympia 18:00 och på Harrys innan matchen (16:00). Första halvlek blir det en tyst protest mot den tidiga avsparkstiden och sen när HIF-klacken kommer till andra halvlek kör vi på precis lika bra som vi brukar i Blåvitt-klacken!

På söndag är det dessutom dags för hemmapremiär. 15:00 på Gamla Ullevi tar vi emot BP. Änglarna Skåne har anordnat en resa dit så jag hoppas att vi alla ses på Gamla på söndag! 3 poäng till ska tas och vi ska ta oss ytterligare ett steg mot en topplacering och förhoppningsvis ett i guld i Allsvenskan 2013!

En för alla, alla för Blåvitt! Vi ses på söndag! 

Premiärmatch!

Nu har världens längsta försäsong dragit igång och Blåvitts trupp ser starkare ut än på länge.

Tankarna har såklart börjat gå mot Allsvenskan 2Lax10’s start. Den öppnar vi borta mot Kalmar FF på Fredriksskans. Lördagen  den 13 mars klockan 16.00 är det som gäller.

Nu kollar vi intresset om samåkning i en eller flera bilar upp. Markera 13/3 som fullbokad i kalendern och maila skane@anglarna.se om du är sugen på att åka med!

(Om du ställer upp att köra upp med din bil slipper du dessutom betala bensinen)

Elfsborg 4 maj

Elfsborg blev tillsammans med IFK Göteborg guldfavoriter inför årets allsvenska. På måndag är det dags för första mötet lagen emellan och det är en match som därför är extra intressant att se. Elfsborg har hittills inte förlorat någon match. Men på måndag – då jävlar!

Pga. avhopp finns det nu lite plats i bilen som kör till Borås från Helsingborg. Mer information om allt kommer om vi blir full bil.
Skynda att höra av er! skane@anglarna.se eller på Facebook.

Elfsborg – IFK Göteborg

Hej!
Sista matchen innan EM-uppehållet: Elfsborg – IFK Göteborg
Änglar, vi skall vara på plats denna match!

Hur?
Bil eller minibuss. Kan du köra från Malmö? (Chauffören slipper betala
någon resekostnad).
För att resan skall bli av måste givetvis någon köra både upp och ner
du kan bli avgörande. Som vanligt hämtar och lämnar vi folk längs
vägen.

När, var?
Vi bestämmer tid för avgång från Malmö om det finns intresse för denna match.
12 maj, avspark 20.00.

Skynda, först till kvarn gäller! Anmälan med namn, ålder, ”hållplats”, telefonnr
och adress till: skane@anglarna.se

Derby mot Gajs!

Snart är det dags för vårderbyt i Göteborg!
Någon som är sugen på att hyra bil och köra upp? Maila skane@anglarna.se och skriv i forumet!

GAIS – IFK Göteborg
17 april, 20.00

Klacksektion: ÄÖ

Hemmapremiär 6/4!

All tyngd på premiären mot Malmö FF, men det är hög tid att skriva in ”Mot Göteborg” i kalendern under söndagen den 6 april och börja ställa in eventuella resor, dejter, dop osv. som kan komma i vägen för denna dag.
Det är nämligen då vi ska bege oss till Göteborg och hemmapremiären – och kanske till en av säsongens viktigaste matcher. Det är då vi alla änglar sätter standarden för hela 2008, både sportsligt och publikt.
Det krävs en j*vligt bra anledning om man inte är på Ullevi och stöttar Blåvitt, med andra ord.

Om det blir minibuss eller tåg i premiärresan är inte bestämt ännu, det beror helt och hållet på er.
Vi har kollat över en tågresa och det finns en hyfsat billig, men lite knepig, lösning; I och med att det är ett tag tills den 6 april så ligger tågbiljetterna fortfarande på ett schyst pris t/r.

Till Göteborg: 09.08
Till Skåne: 19.40

Dagens priser (kan och kommer nog ändras):
Malmö – Göteborg t/r 2 klass
över 26 år: 370:-
under 26 år: 315:-

Helsingborg – Göteborg t/r 2 klass
över 26 år: 315:-
under 26 år: 270:-

Om vi köper tågbiljetterna inom en snar framtid så kommer vi tjäna väldigt mycket på det, priserna blir dyrare ju närmare datumet vi kommer och ju fler som bokar.
Därför är det smartast om vi köper biljetterna samtidigt, annars kanske priset hinner stiga.
Om vi får in ditt namn och mobilnummer så bokar vi biljetten till dig och du får tillbaka bokningsnummer så att du sedan kan betala direkt och hämta ut biljetten vid ett ATG-ombud.
(Tåg är att rekommendera då det är det bekvämaste alternativet.)
Men vi måste alltså skynda oss. Det är upp till er!

Skicka därför in snarast hur många biljetter ni vill ha, ålder (!) och vart ifrån i Skåne ni helst vill åka (Malmö, Lund, Helsingborg).
 
Det första mailet ni skickar är inte bindande, i och med att priserna inte är helt fastställda ännu. Ni kommer bli kontaktade om de absolut fastställda priserna då bokningsdagen är framme. Då får ni godkänna och sedan beställer vi. Så håll koll.
Om tåget inte löser sig tar vi minibuss (ca 300:-/st) som vanligt; så skriv ner namn, kontaktuppgifter och om du kan tänka dig vara chaufför också. Skicka in uppgifterna direkt till
skane@anglarna.se .

WordPress Themes