Kvartsfinal i Svenska Cupen

Helsingborgs IF har ju släppt biljetter till kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Helsingborg och IFK Göteborg. ”N3 Borta Stå” heter bortasektionen. Här kan ni köpa biljetter till matchen!

Matchen spelas onsdagen den 3:e april klockan 18:00. Supporterklubben Änglarna har gått ut och uppmanat anhängare till IFK Göteborg att ta det lungt under första halvlek för att protestera mot den tidiga avsparkstiden på en vardag. Änglarna Skåne ber alla i bortaklacken att följa denna uppmaning. Andra halvlek kör vi på som vanligt!

 

IFK mot Europa

IFK Göteborg spelar på onsdag match mot Helsingborgs IF på Olympia i Helsingborg. En match som är ett steg på vägen mot Europaspel för Blåvitt. Vid vinst avancerar IFK till semifinal i Svenska Cupen, ytterligare ett steg närmre Europa.

Säsongen 1986-87 gick IFK Göteborg till semifinal i Europacupen, den största Europeiska klubblagsturneringen på den tiden. Efter 3-0 hemma mot Barcelona i det första mötet förlorade man med 0-3 borta och åkte sedan ut på straffar.

Nu vill vi självklart att Blåvitt ska nå lika långt, även om det kanske inte är troligt att det sker inom de närmsta åren så vill vi självklart se IFK Göteborg i de största turneringarna i Europa. Champions League och Europa League vill vi se IFK Göteborg spela i!

Därför uppmanar Änglarna Skåne alla supportrar som stöttar IFK Göteborg att försöka ta sig till Helsingborg, trots den tidiga avsparkstiden, och stötta vårt lag till avancemang i Svenska Cupen.

Målet är såklart att redan till hösten kunna följa Blåvitt på vägen mot Europa och kanske till och med den finaste av klubblagsturneringar i Europa; Champions League. Att se Blåvitt hemma på Ullevi möta Manchester United, Milan eller Real Madrid i tävlingsmatcher, hur fantastiskt hade inte det varit? Kom därför till Olympia den 3/4 klockan 18:00 och hjälp vårt älskade IFK Göteborg att ta sig till semifinal i Svenska Cupen!

Vill ni däremot redan nu få chansen att se Champions League finalen? Då kan ni delta i en tävling där man kan vinna biljetter till finalen som spelas på, Wembley i London!

Inför premiären mot BK Häcken

Nu är det inte långt kvar tills dess att Allsvenskan ska dra igång igen. Med mindre än en vecka kvar börjar det dra ihop sig och man känner hur saker och ting blir allt svårare att fokusera på, då ens tankar fokuserar på söndag. En söndag som mångt om mycket kommer lägga grunden till om vi är med i år eller ej. Jag vet att det är väldigt stora växlar att dra av en match, men jag tror frågan är väldigt central. Får vi se IFK Göteborg uppträda som ett lag som kan ta sig upp i toppen eller kommer vi se en match så som mot Kalmar sist i cupen? Jag tror och hoppas på att matchen mot Kalmar i cupen var den traditionella ”första” matchen för året och att vi nu kan ta oss samman och verkligen visa häcken att vi inte ska ge dem minsta lilla utrymme. Vi ska visa hela Sverige att vi kommer vara att räkna med i år, vi ska visa att vi är ett lag som arbetar tillsammans och för att vinna alla matcher vi spelar. Anledningen till att jag nämner att vi måste visa att vi vill vinna i alla matcher beror på att jag förra året inte upplevde den inställningen hos alla våra spelare, tyvärr! Spelar man för IFK Göteborg ska man göra allt för att vinna!

Dagens höjdpunkt var självklart att vi fått klart med Adam Johansson, (Välkommen hem!) och han kan betyda oerhört mycket i en av världens jämnaste ligor; Allsvenskan. Adam bidrar med rutin och kvaliteter vilket nästan gör honom självskriven i truppen från dag ett.

Vi från Änglarna Skåne kommer inte kunna ordna någon resa till matchen mot Häcken eftersom intresset, tyvärr, var för lågt. Däremot kommer jag och några till från gruppen att befinna oss på Ullevi ändå för att bevittna premiären. Det är tid till att börja spekulera i en kommande startelva, vad tror ni om denna startelva?

————————–Alvbåge———————–

Dyre———Kjetill———–Bjärs————-Adam

—————————Jacob————————-

Sobra——————Haglund——————-Emil

——————-Hysén———-DMK(Sam)———

Änglarna Skåne på Twitter

Nu finns Änglarna Skåne att följa på Twitter! Följ @AnglarnaSkane05 om ni vill ha uppdateringar från oss i ert Twitterflöde.

Pubsamling på Harrys i Helsingborg 3/4 2013!

Eftersom matchen mot Helsingborg i cupen börjar redan 18:00 vet vi att många har svårt att komma ifrån arbetet. Men för alla er som kan ta er ner så har vi nu valt ut Harrys som samlingsplats innan matchen. Därför uppmanar vi nu alla som funderar på att åka ner att ta er till Harrys så vi gemensamt kan samlas för att sedan gå mot Olympia! Nu visar vi Svff, SVT och UEFA att hur mycket det än försöker stoppa oss från att följa matchen på plats, så kommer det aldrig lyckas att ta död på vår passion!

 

IFK Göteborg – Kalmar FF SvCupen 0-1

Det är ungefär 26 timmar sedan IFK Göteborg gick vidare i SvCupen efter en förlust mot Kalmar FF. En liten skara ur änglarna skåne hade träffats på O´learys i Lund för att bevittna matchen tillsammans med öl och mat. Något vi hoppas att det kommer bli mer av när allsvenskan drar igång om vi inte har möjlighet att åka och se matcherna live. Men nu mer om matchen, som var riktigt usel från vår sida.

Kalmar var tvungna att göra minst två mål mer än IFK och detta lyckades inte bortalaget med sån tur var. Kalmar började avvaktande och spelet var allt annat än värmande. Efter att båda lagen haft ytterst få chanser så lyckades ändå Kalmar att trycka in en boll i andra halvlek vilket påverkade spelet avsevärt. Efter att Kalmar gjort mål så ökade dem takten och började pressa blåvitt som såg förvirrade och rädda ut för att tappa sin plats till avancemang i cupen. I alla Kalmar press fick IFK en straff på övertid som Hysen missade men det var ungefär 1 minut kvar efter att Hysen missade så kunde IFK hålla ut och gå vidare. I kvartsfinalen kommer vi ställas mot Helsingborg och datumet sägs vara 3 eller 10 april. Det mesta tyder på att matchen kommer att spelas den 3 april men det är inte bekräftat av SvFF ännu.

Vi har redan pratat om att försöka ordna en ”resa” i benämningen att vi samlas i Lund och åker tåg tillsammans till Helsingborg för att stötta blåvitt på plats i cupen. Mer info kommer om denna ”resa” när vi fått bekräftat ett datum då matchen skall spelas.

Bissarna – IFK Göteborg 1-4 SvCupen

IFK Göteborg vann i cupen igår mot Bissarna från Nyköping med 4-1. Ingen från Änglarna skåne, vad jag vet, var på plats tyvärr. Däremot var lokalsporten.se från Nyköping och Oxelösund där och vill ni se alla målen samt intervjuer finner ni det här. Nu väntar Kalmar hemma i cupen och vi har allt i egna händer. Hoppas verkligen vi kan greja detta med tanke på tidigare svårigheter mot Kalmar i cupen.

Resa till hemmapremiären 7/4-2013

Vi kommer att anordna en resa till hemmapremiären mot Brommapojkarna den 7:e april (en söndag). Från och med den 31:a mars är anmälan bindande ifall resan blir av. Ju tidigare ni anmäler er desto bättre eftersom vi då vet hur många bussar vi behöver. Priset för resan tur och retur kommer hamna på ungefär 200-300 kronor per person. Matchbiljett får man köpa på egen hand.

Bussen/bussarna kommer att avgå från Malmö eller Lund och eventuellt också stanna i Helsingborg och plocka upp folk.
Vi kommer lämna Lund/Malmö vid ca 09:00 på söndagsmorgonen och då är vi framme i Göteborg minst 2 timmar innan matchstart för att ladda upp gemensamt eller individuellt i staden före avspark. Efter matchen är det återsamling cirka 1 timme efter matchens slut (18:00 ungefär). Bussen kommer hem till Lund/Malmö igen vid senast 22:00 på kvällen.

Anmälan måste vara inkommen före den 5/4 och som tidigare nämnt så är alla anmälningar som ligger inne och inte avbokats bindande efter 31/3.

För att anmäla sig ska ni skicka in en anmälan som innehåller: Namn, mobilnummer och vilken ort ni bor på/ vill bli upphämtade på helst samt att ni vill anmäla er intresse till resan. Detta skickas in till: skane@anglarna.se

En för alla, alla för blåvitt!

WordPress Themes