Samling på Sir Toby´s

Alla ni som bor i Skåne och inte kommer att åka till Borås i morgon, kom in till Sir Toby´s i Malmö! Vi är några stycken från Änglarna Skåne som kommer att gå dit i morgon för att se matchen tillsammans, så tveka inte på att sluta upp och se matchen med andra Änglar! Självklart hoppas vi på att så många som möjligt åker upp till Borås, men om inte, så är detta ett alternativ.

IFK Göteborg – BP 2-0, reserapport

Vi startade vår resa till hemmapremiären klockan 09:00 från Malmö. Vi var sex stycken som hade samlats för att åka upp mot Göteborg. I planen låg även att åka in till Väla utanför helsingborg för att hämta upp en till. När vi stannade till vid Väla så gick alla in och käkade frukost och korv på IKEA. Efter en 20 minuters paus så åkte vi vidare mot Göteborg. Vi anlände till Göteborg runt 13 tiden och parkerade nära Gamla Ullevi för att gå till Trägårn. Samlingarna på trägårn har blivit trevliga inslag när hemmapremiären är nära och vi hoppas på att få återkomma dit nästa år också.

Matchen i sig är inte mycket att tala om, vi vinner relativt enkelt med 2-0 och siffrorna borde varit större med tanke på en del lägen vi hade. Stort plus till kamratunionen för det fina tifot! Efter en härlig premiär tog stannade vi till vid Ullevibaren för att ta en segeröl innan vi påbörjade vår resa till Malmö igen.

Vi från Änglarna Skåne tycker att resan var oerhört lyckad och rolig vilket inspirerar till att anordna fler resor i framtiden. Redan nu funderar vi på MFF hemma eller Öster borta 1 maj. Det lutar nog åt att vi ska satsa på Öster i semifinalen av cupen eftersom den ligger på en röddag.

 

IMG_0067 IMG_0066 IMG_0065 IMG_0064 IMG_0063 IMG_0062 IMG_0061 IMG_0060 IMG_0059 IMG_0058 IMG_0056 IMG_0055 IMG_0054 IMG_0053 IMG_0052 IMG_0051 IMG_0050 IMG_0049 IMG_0048 IMG_0047 IMG_0046

1 Plats kvar i minibussen mot BP 7/4 – 2013!

På söndag åker vi med minibuss till Göteborg från Malmö för att se hemmapremiären. Det finns just nu 1 plats kvar i minibussen! Det kostar 300 kronor tur och retur (biljett köper man på egen hand). Om ni vill åka med så maila in till skane@anglarna.se! Först till kvar gäller (så maila in så fort som möjligt)! Anmäl er nu, för ni vill ju inte missa hemmapremiären! Minibussen kommer gå 08:45 från Malmö, mer info kring exakt plats kommer när anmälan inkommit.

Cupvinst

När vi lottades mot Helsingborgs IF i Svenska Cupen var det många som var missnöjda och sa att vi hade haft maximal otur med lottningen, att HIF borta var det svåraste vi kunde få. Vi från Änglarna Skåne såg dock direkt möjligheten att ta oss dit och se Blåvitt spela! Sagt och gjort. Vi samlades ett gäng och laddade upp på Harrys i Helsingborg ca två timmar innan matchstart.

När det var dags vandrade vi till Olympia (som under första halvlek var väldigt tyst) och fick där se ett Blåvitt som började piggt och redan efter tre och en halv minut satte 0-1 efter att två spelare i Helsingborg trasslat till det när de krockat med varandra, serverat Philip Haglund som på en fin volley fick bollen att gå in bakom Pär Hansson.

Efter målet fick vi se IFK Göteborg backa hem, spela på kontring och kunna skapa en del chanser genom framförallt djupledslöpningar från DMK och Tobbe. Det var inget finspel vi fick se. Mycket kamp och vilja ledde fram till att vi efter första halvlek hade ledning.

I andra kom HIF ut som ett nytt lag med en massa energi. Vi fick från bortaklacken se hur Blåvitt hade allt svårare att få bort bollen från egen planhalva. Vår käre Målvakt John Alvbåge höll oss kvar i matchen genom sina kanonräddningar (Tack för det!).

Efter 94 minuter tjöt visselpipan och indikerade att matchen var slut. En härlig seger (även om den kanske inte var helt välförtjänt) som tagit oss till semifinal i Cupen och ett steg närmare Europa! Vilka vi möter där återstår att se. Vi vet än så länge bara att det kanske blir ÖIS.

En annan viktig match är hemmapremiären på söndag mot BP. Änglarna Skåne kommer upp med en minibuss. Vi hoppas även att många väljer att ta sig upp privat. Vi ses där!

En för alla, alla för Blåvitt! 

Härligt premiärvinst, nu fortsätter vi mot ytterligare framgångar

I söndags var det äntligen dags för det som vi alla väntat så länge efter: Allsvensk premiär! I ett soligt Göteborg spelade vårt älskade Blåvitt mot Häcken. Stora Ullevi var spelplats och drygt 15 000 personer var på plats – de flesta IFK:are. Stämningen av förväntansfull och laddad och vi i den enorma klacken gjorde stundtals väldigt bra ifrån oss. Även om Änglarna Skåne inte anordnat någon gemensam resa upp kunde man skymta en hel del ansikten från Änglar i Skåne. Matchen slutade som ni alla vet 3-0 till Blåvitt och inte nog med att vi fick 3 poäng att glädja oss åt. Vi fick dessutom se en blåvit försvarsmur och en talang som gjorde Allsvensk debut; på allra bästa sätt! Sam Larsson spelade fram till både Jakobs och Bjärsas mål och satte sen själv 0-3 efter en snygg dragning och ett näst intill perfekt avslut. 3 härligt blåvita poäng alltså som förhoppningsvis är starten på något bra, något fantastiskt bra!

På onsdag (imorgon) klockan 18:00 är det dags för kvartsfinal i Svenska Cupen mot ett av lagen vi delar en Allsvenska serieledningen med: Helsingborgs IF. Änglarna Skåne kommer vara på plats både på Olympia 18:00 och på Harrys innan matchen (16:00). Första halvlek blir det en tyst protest mot den tidiga avsparkstiden och sen när HIF-klacken kommer till andra halvlek kör vi på precis lika bra som vi brukar i Blåvitt-klacken!

På söndag är det dessutom dags för hemmapremiär. 15:00 på Gamla Ullevi tar vi emot BP. Änglarna Skåne har anordnat en resa dit så jag hoppas att vi alla ses på Gamla på söndag! 3 poäng till ska tas och vi ska ta oss ytterligare ett steg mot en topplacering och förhoppningsvis ett i guld i Allsvenskan 2013!

En för alla, alla för Blåvitt! Vi ses på söndag! 

WordPress Themes