IFK Göteborg – Kalmar FF SvCupen 0-1

Det är ungefär 26 timmar sedan IFK Göteborg gick vidare i SvCupen efter en förlust mot Kalmar FF. En liten skara ur änglarna skåne hade träffats på O´learys i Lund för att bevittna matchen tillsammans med öl och mat. Något vi hoppas att det kommer bli mer av när allsvenskan drar igång om vi inte har möjlighet att åka och se matcherna live. Men nu mer om matchen, som var riktigt usel från vår sida.

Kalmar var tvungna att göra minst två mål mer än IFK och detta lyckades inte bortalaget med sån tur var. Kalmar började avvaktande och spelet var allt annat än värmande. Efter att båda lagen haft ytterst få chanser så lyckades ändå Kalmar att trycka in en boll i andra halvlek vilket påverkade spelet avsevärt. Efter att Kalmar gjort mål så ökade dem takten och började pressa blåvitt som såg förvirrade och rädda ut för att tappa sin plats till avancemang i cupen. I alla Kalmar press fick IFK en straff på övertid som Hysen missade men det var ungefär 1 minut kvar efter att Hysen missade så kunde IFK hålla ut och gå vidare. I kvartsfinalen kommer vi ställas mot Helsingborg och datumet sägs vara 3 eller 10 april. Det mesta tyder på att matchen kommer att spelas den 3 april men det är inte bekräftat av SvFF ännu.

Vi har redan pratat om att försöka ordna en ”resa” i benämningen att vi samlas i Lund och åker tåg tillsammans till Helsingborg för att stötta blåvitt på plats i cupen. Mer info kommer om denna ”resa” när vi fått bekräftat ett datum då matchen skall spelas.

WordPress Themes