Cupvinst

När vi lottades mot Helsingborgs IF i Svenska Cupen var det många som var missnöjda och sa att vi hade haft maximal otur med lottningen, att HIF borta var det svåraste vi kunde få. Vi från Änglarna Skåne såg dock direkt möjligheten att ta oss dit och se Blåvitt spela! Sagt och gjort. Vi samlades ett gäng och laddade upp på Harrys i Helsingborg ca två timmar innan matchstart.

När det var dags vandrade vi till Olympia (som under första halvlek var väldigt tyst) och fick där se ett Blåvitt som började piggt och redan efter tre och en halv minut satte 0-1 efter att två spelare i Helsingborg trasslat till det när de krockat med varandra, serverat Philip Haglund som på en fin volley fick bollen att gå in bakom Pär Hansson.

Efter målet fick vi se IFK Göteborg backa hem, spela på kontring och kunna skapa en del chanser genom framförallt djupledslöpningar från DMK och Tobbe. Det var inget finspel vi fick se. Mycket kamp och vilja ledde fram till att vi efter första halvlek hade ledning.

I andra kom HIF ut som ett nytt lag med en massa energi. Vi fick från bortaklacken se hur Blåvitt hade allt svårare att få bort bollen från egen planhalva. Vår käre Målvakt John Alvbåge höll oss kvar i matchen genom sina kanonräddningar (Tack för det!).

Efter 94 minuter tjöt visselpipan och indikerade att matchen var slut. En härlig seger (även om den kanske inte var helt välförtjänt) som tagit oss till semifinal i Cupen och ett steg närmare Europa! Vilka vi möter där återstår att se. Vi vet än så länge bara att det kanske blir ÖIS.

En annan viktig match är hemmapremiären på söndag mot BP. Änglarna Skåne kommer upp med en minibuss. Vi hoppas även att många väljer att ta sig upp privat. Vi ses där!

En för alla, alla för Blåvitt! 

WordPress Themes