Reserapport från Cupfinalen: Vi Har Vunnit Svenska Cupen. Vi Har 18 SM-Guld. I Europa Har Vi Var’t, Även Där Vi Guld Har Ta’t. Här Är Mesta Mästarna Från GÖTEBORG!

Emelie Hübner som åkte med Änglarna Skånes minibuss till cupfinalen på Friends Arena i Solna berättar om hur resan och matchen var. 

Natten till söndagen förblev sömnlös, tankarna snurrade runt i huvudet och nervositeten va på topp. Klockan va 05.45 när det första larmet  ringde och en väldigt trött men även taggad tjej kämpade sig upp ur sängen och begav sig ner mot Helsingborgs central (Knutpunkten) för att möta upp kompisen och några från Änglarna Skåne..

Många timmars bussresa var något att se fram emot, och inte minst finalen i sig. Det blev en del stopp på vägen upp mot Stockholm för att plocka upp lite goa blåvitt supportrar i Växjö och Hässleholm samt lite pauser för käk med mera, det bidrog till att vi missade uppladdningen med resten av Änglarna i Gamla Stan men det blev inga sura miner för det!

När vi anlände till Friends Arena var nervositeten värre än någonsin, men innerst inne kändes det som en vinst var på väg att ske. Med 2000-talet största bortamatchs följe (uppskattningsvis 5000 änglar) sjöng vi oss hesa och visade att Göteborg är Sveriges framsida! Bengaler tändes på vår läktare innan matchen drog igång och stämningen var verkligen på topp. Enligt TV-tittarna skall vi även ha varit dem som hördes mest igår under dessa timmarna.

Efter en helt OK match och ett oavgjort resultat på ordinarie matchtid samt förlängning så väntade straffar. Många valde att sätta sig ner eller lämna sektionen på grund av nervositeten och oroligheten för en förlust, och föredrog att inte bevittna det avgörande momentet. Själv stod jag och höll händerna över ansiktet, trots det med full syn på målet ändå. Efter varje räddning av Alvbåge och varje straffmål av Blåvitt så vände man sig om och krama den närmsta supportern du hittade och firade till max. När sista straffen var lagd så ljöd jublet från vår supporterskara och det dröjde inte länge innan vi stormade in på planen, sjöng högt, hetsa motståndarna (Djurgårdens IF) och fällde lite glädjetårar… FÖR NU JÄVLAR SKA VI UT I EUROPA!!!!

Vi i Änglarna Skåne stannade kvar lite på kompisvallen och min kompis lyckades fjäska till sig en blombukett av IFK Göteborgs publikvärd som hon sedan gav till mig, då en utav spelarna bara slängt blommorna i all hast på planen vid vår sektion. Men nu står den snyggt i en vas på mitt rum och påminner mig om gårdagen. Hemresan gick fruktansvärt fort, även om vi anlände i Helsingborg först runt 04.45, sedan var det bara till att vänta på bussen från knutpunkten.. 05.30 la jag huvudet på kudden och somnade sjukligt fort, med ett brett leende på läpparna, ett uttröttat psyke och en öm kropp. Men det var det värt.

Nu i efterhand kan man inte låta bli att längta tillbaka lite, tiden gick så fort. Hela upplevelsen var fantastisk och det lär bli ett minne för livet. Är sjukt tacksam för att föräldrarna lät mig åka trots att det var inräknat att jag skulle missa skolan idag, resan må vara över men detta kommer aldrig någonsin glömmas. Resan upp, finalen, resan hem oc denna återhämtningsdagen, allting är så jävla gött. Gänget som jag och min kompis åkte med var grymma, det bjöds på sång, en massa flummande och en för jävla bra uppladdning inför den avgörande matchen!

Detta ska göras om i höst.

För vi ska ta SM-Guld.
Vi ska kämpa som dårar i Europa. 

För vi är Blåvitt – Bäst i Sverige!

 

Emelie Hübner

 

WordPress Themes